top of page

14 | 160 Sayılı sokak hayvanları yasası ve bu konu ile ilgili komşularımızla 7 Kasım 2024 tarihinde yönetim ofisinde yapılan toplantı notları

  • Sitemiz içinde bulunan Sahipli ve Sahipsiz evcil hayvanlar ile ilgili ekte gönderilen en son duyurumuz, yeni yasa ile gelen değişiklikler ve güncel toplantı notlarımızı bilgilerinize sunarız.

  • Öncelikle ve tekraren belirtmek gerekirse; ne kooperatif yönetimlerinin (tabi olunan 1163 sayılı kooperatifler kanunu) ne de site yönetimlerinin (tabi olunan kat malikleri kanunu) sokak hayvanları ile ilgili ( 5199 Sayılı Hayvan Hakları yasasıve yeni 160 Sayılı kanun) hiçbir YETKİ VE SORUMLULUKLARI BULUNMAMAKTADIR.

  • 160 Sayılı yeni yasadaki önemli değişiklik; artık belediyeler eskiden olduğu gibi bir yerden alıp bakım ve aşılarını yaparak tekrar aldığı yere geri götürdükleri hayvanları geri koyamayacaklardır. Belediyeler sahipsiz sokak hayvanlarını barınaklara alarak bakımını üstlenmek zorundadır.

  • Site özelimizde, güvenlik girişinde bulunan köpek barınma/besleme noktası toplantıda ilgili komşularımızın da fikirleri alınarak bahçe atık alanı tarafında uzak bir noktaya taşınmasına karar verilmiştir.

  • Yerleşkemiz içinde ortak alanlarda yollarda parklarda sahipsiz hayvanlar için mama kabı bulundurulmayacak ve besleme yapılmayacaktır.

  • Çocuk parkına ve sosyal tesise köpek sokulmaması kuralımıza titizlikleuyulmasını rica ederiz.

  • Köpek gezdirme alanı olarak157 adamızda bulunan ormana bitişik yeni zeytinliğimiz kullanılabilir. Sahipli köpekler sadece bu alanda ve kapı kapalı şekilde tasmasız gezdirilebilir. Site içinde köpeğini gezdiren köpek sahipleri veya yardımcılar, köpeğin tasmasınımutlaka takmalı ve yol ve bahçe kenarlarındaki curuf/peyzaj a zarar vermesine ve dışkılamasına izin vermemelidir.

  • Bazı alanlarda konu ile ilgili gerekli uyarı levhaları güncellenecektir.

  • Sahipli köpek gezdiren komşularımızın veya yardımcıların mutlaka yanlarında poşet bulundurmaları ve eğer yürüyüş esnasında hayvan dışkılama yapar ise bunun orada bırakılmayıp alınarak çöpe atılması medeniyetin ve ortak yaşamın kuralıdır.

  • Toplantıda gelen bir diğer öneri ortak alan temizliği açısından belli bir kaç noktaya dışkı poşet ve çöp istasyonları konulması idi ve bu konu da değerlendirilecektir.

  • Sokak köpeklerinin alanda havlamaları ve istisnai de olsa saldırgan tavır göstermeleri dışında, geceleri kötü niyetli kişileri, domuz,tilki,çakal vb yabani hayvanları evlerimizden ve bahçelerimizden uzak tutmaları da düşünülmesi gereken bir durumdur.Aynı durum kedilerin de fare, yılan vb zararlılara karşı bir engel olduğu unutulmamalıdır.

  • Ayrıca kontrol dışı olarak alanımıza yeni gelebilecek,sokaklarımızda başıboş köpekler görüldüğünde bireysel olarak belediyeye şikayet edilebilir .( Hemşehri iletişim merkezi HİM ALO 153 ve 444 40 35 nolu telefonları arayarak 7gün 24 saat Çağrı Merkezi ve Güzelbahçe belediyesi 02322342020 )

  • Gece sürekli havlayarak yakın komşuyu rahatsız eden sahipli köpekler için geçici bir süre havlama tasması çözüm olabilir.

  • Alanımızdaki sahipsiz kedilerin de çoğalmalarının kontrolü, kısırlaştırma , parazit ve aşı takibi,beslenme barınma işlerini gönüllü komşularımızın desteği ile evlerden uzak bir iki noktaya toplanması, site içinde dağınık besleme kapları bulundurulmaması kararlaştırılmıştır.

  • Kooperatif alanımız 8 ada ,136 dönümden oluşan çok geniş bir alan olup, çevremizde sahipli arsa ve tarlalar bulunmaktadır. Yerleşkemiz Çamlı mahallesine bağlı bir semttir ve site içi yollar kamu yollarıdır.Dolayısı ile etrafımızı fiziki olarak tamamen girişlere kapatma yetkimiz yoktur.

  • Kooperatifimizin ilk yerleşme tarihlerinde hırsızlık ve ormandan bahçelerimize gelebilecek domuz tilki çakal vb hayvanları önleme amaçlı olarak özel izinle çevre çitleri yaptırılmıştı.

Güvenlik bariyerlerimizin dahi ileride kaldırılması riski bulunmaktadır.

 

Tüm komşularımızın ortak yaşam kurallarımızı okumaları uymaları karşılıklı saygı ve empati ile yaşam alanımızdaki huzur ve kalitenin sürekliliğine katkı vermeleri beklentimizdir.

 

En iyi dileklerimizle

 

Saygılarımızla.

Egekoop Dörtmevsim Konakları Ynt.Krl.

13 | Geri Dönüşüm Atıklarının Toplanması

Belediyemiz ve atık toplama firması arasında yapılan yeni anlaşma gereği evlerimizde ayrı poşette biriktirdiğimiz geri dönüşüm atıkları bundan böyle haftada 1 gün Cuma sabahları ilgili firma tarafından evlerin önünden alınacaktır.
Geri dönüşüm atıklarının (kağıt karton Şişe plastik) her perşembe geceden veya Cuma sabahtan evlerin önüne konulmasını rica ederiz.
Ayrıca ,firma tarafından 2 adet 168 adamız(olea) eski işçi yemekhanesi köşeye ve 1 adet bahçe atık alanımıza geri dönüşüm atık konteynerları konulacaktır.Salı günü iptal edilmiştir.

Saygılarımızla.

Egekoop Dörtmevsim Konakları Ynt.Krl.

12 | Sokak Hayvanları için Alınmış Aksiyonlar

 

16 Nisan günü yapılan toplantı sonucu yapılan araştırma ve alınan aksiyonlar aşağıdaki gibidir.

 

  • Çocuk parkındaki kedi evi kaldırılmıştır.

  • Sardırgan beyaz köpek sitemizdeki sosyal sorumluluk projesi yürüten komşularımız tarafından sahiplendirilmiştir. Bu konudaki açıklamaya Web sayfamızın Sosyal menüsünden erişebilirsiniz.

  • Güvenlik kulübesinin önündeki yaya geçidi için 2 adet kapı siparis edilmiştir.

  • Site etrafı kontrol edilmiş, açık alanlar kapatılmıştır. Bu konuda komşularımızın desteği çok önemlidir.

  • Maalesef bariyer altı kapama işlemi, bariyer firmaları tarafından köpekleri engellemeyeceği için kabul edilmemiştir. Dün itibariyle sitemize 750 araç giriş çıkış yapmıştır. Bunların bir kısmı bariyer açıkken aynı anda giriş çıkış yapsa yani sayı 500 olarak hesaplansa, bariyer yaklaşık 15sn açık kalsa, günde 2 saat bariyer açık kalmaktadır. Bu durumda çok daha yavaş olan kayma kapı kullanılması mümkün değildir. Bariyer altı kapalı bile olsa günde 2 saat açık kalmaktadır. Bu konuda araştırmalar sürmektedir.
     

Saygılarımızla
Ynt.Krl.

11 | Ortak Alan Bakımları ve Kullanımları

 

Değerli komşularımız


Zeytinlik, park ve ortak alanlarımızda gerekli olan standart bakım işleri yıl boyunca sürekli  yapılmaktadır. Bu ortak alanlarımıza  sınır komşularımızın bahçe atığı atmaması, bahçıvanların uyarılması , genel tertip düzen bakım ve standardın korunması ve sürdürülebilirliği açısından kooperatif yönetiminin bilgisi ve uygunlugu olmadan ortak alanlarımıza  rastgele bitki dikilmemesi gerekmektedir.
Bilgilerinize sunarız
Saygılarımızla
Ynt.Krl.

10 | 2024 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı

 

Değerli komşularımız

24 Şubat Cumartesi günü sosyal tesisimizde yıllık olağan genel kurulumuzu yaptık. Sakin ,kaliteli, verimli  çok güzel bir toplantı oldu. Katılan, katılamayıp vekalet gönderen ve katılamayıp güven ve destedigini ileten tüm komşularımıza teşekkür ederiz.

Bakanlık resmi temsilcilerinin de refakat ettiği toplantımızda alınan kararları iletişim kanallarımızdan gün  içinde sizlere iletmiş olacağız.

Toplantı sonrası belediyemizin başkan yardımcısı ve yeni başkan adayı Sn. Mustafa Günay ile ekibini de tesisimizde misafir ettik.

Bilgilerinize sunarız,

En iyi dileklerimizle,

Ynt.Krl.

09 | Acil Eylem Planı Toplantısı Tutanakları

Değerli Komşularımız,

Acil Eylem Planı Toplantısı 03.08.2021 tarihinde sosyal tesiste yapıldı. Tehditler arasında öncelikli olarak YANGIN tehdidinin planlarının yapılmasına karar verildi. Genel görüşler alındıktan sonra Acil Eylem Planına, gönüllülerden oluşan, uygulama kadroları oluşturulduktan sonra birlikte devam edilmesi uygun görüldü.
Örnek olarak, sitemizde yüzlerce yangın söndürme musluğu olsa dahi bunları kullanabilecek ekip, acil tahliye kapılarına insanları o anki koşullara göre yönlendirebilecek bir ekip olmadan bir sonraki aşamaya geçmenin doğru olmadığı üzerinde fikir birliği oluştu.
Acil Eylem Planı hazırlama ve uygulamada tecrübeli komşumuz Soner Bey'in yardımı ile aşağıdaki şekilde bir gönüllü kabrosu oluşturulabilir.

Muhtemel bir yangında Acil Eylem Planı Uygulama Kadrosu şu şekilde olmalıdır. Bu  kadro; eğitimli, konusu hakkında bilgili, stres altında görev yapabilecek, koordinasyon eğitimi için zaman ayırabilecek, gerektiğinde tatbikatlara katılabilecek insanlardan oluşmalıdır. Birbirinden haberi olmayan, koordineli hareket edemeyecek, stres altında görevi bırakıp kaçacak insanlarla sonuca ulaşmak mümkün değildir.


1. Alarm, ikaz birimi: Gündüz görevli personele, gece güvenlik personeline görev verilebilir.
2. Söndürme birimi (yangın ilk başlangıcında görülmüşse ve müdahale mesafesindeyse): 6 asil 3 yedek. (Daha fazla da olabilir)
3. Kurtarma birimi: 6 asil 3 yedek (Daha fazla olabilir)
4. Sıhhi ilk yardım birimi (sağlık personeli olması ya da ilk yardım eğitimi almış olması önemli): 2 asil 1 yedek.
5. Trafik ve yönlendirme ekibi (dirayetli, söz dinletebilir olmalı): Her kapıya 2 asil 1 yedek. 7 kapı var toplam 14 asil 7 yedek.
6. Teknik birim (İtfaiye, AFAD, ambulans v.s. ekipleri yönlendirecek, giriş-çıkış yönleri, elektrik aksamı, yangın hidrantları, su deposu ve havuzların yerini gösterecek insanlardan oluşmalı. Gerektiğinde teknik yardım yapabilmeli): 2 asil 1 yedek.
7. Tahliye ekibi (kendi başına hareket edemeyecek insanlara yardımcı olacak, kooperatifin kıymetli evraklarını kurtaracak): 4 asil 2 yedek.

Gönüllü olmak isteyen komşularımız bizlere bildirebilirler,

Bireysel olarak evlerimizde alabileceğimiz tedbirler ile ilgili farklı bır toplantı yapılacaktır.

Önemli Not : Sitemizde yangın hidrantları bulunmaktadır ve faal durumdadır. Sadece itfaye tarafından kullanılabilen bu hidrantlar kullanıma hazırdır.

En iyi dileklerimizle,

Ynt.Krl.

08 | Gelen Kargo ve Evraklar

 

Değerli komşularımız,
KVKK ve diğer yasal mevzuat gereği; mahkeme yazıları, hukuki bildirim ve ihbarlar, trafik cezaları, pasaport vb.  resmi evrakların güvenlik tarafından teslim alınması uygun ve yasal değildir. Güvenlik bizden aldığı talimatla resmi evrakları kabul etmeyecektir.


Bugüne kadar olduğu gibi evde olmayan komşularımızın özel kargoları; ilgili komşumuzun rızası alınarak güvenliğe bırakılabilecektir. Bu durumda bütün sorumluluk onay veren komşumuzda olacaktır.

Saygılarımızla.


Ynt.Krl.

07 | Dolan Çöp Konteynerleri

Değerli komşularımız,

Son zamanlarda çöp konteynerlerine ve etrafına kapasitesi üzerinde çöp atılmakta, bu çöpler ise rüzgar ile uçarak etrafı kirletmektedir.

Bu nedenle aşağıdaki hususlara dikkat edilmesini rica ederiz.

1) Çöp konteynerlerine kesinlikle (poşet içinde de olsa) çim ve diğer bahçe atıkları atılmamalıdır. Bahçe atıkları mutlaka bahçe atık alanına atılmalıdır.

2) Çöp konteynerlerine ambalaj malzemesi atılmamalıdır. Bu tip malzemeler konteynerlerin çok çabuk dolmasına sebep olmaktadır. Plastik, karton ve kağıtlar, salı ve cuma günü gelen geri dönüşüm aracına verilebilir. KÖPÜK MALZEMELER geri dönüşüm için uygun değildir. Parçalanarak çöpe atılabilir.

3) Evsel atıkları ağzı bağlı sızdırmaz poşetlerle atılması sinekle mücadele için önemlidir.

4) Dolu Konteynerlere çöp bırakılmaması, konteyner dolu ise en yakın farklı bir konteynere çöplerinizi atmanızı rica ederiz.

​​Saygılarımızla.

06 | Su Filtreleri Temizlik Desteği

 

Değerli komşularımız,

Basınç sorunu yaşayan komşularımıza, filtre temizliği konusunda teknik ekibimiz tarafindan destek verilecektir. Taleplerin SENYONET sisteminden yapılması gerekmekte olup, talep sırasına ve ekibin iş önceliğine göre destek sağlanacaktır.

Yönetim Kurulu

05 | Su Hizmetinin Kesilmesi Hakkında

 

Değerli komşularımız,

İzsu ile ilgili yoğun uğraşlarımız belli asamaya gelmiş ve en çok su harcanan 8.ayda dahi depomuz tamamen izsu ile beslenmeye başlamıştır. Bir ariza veya sorun olmaz ise  tanker ile su almaya ihtiyacımız olmayacak ve su maliyetlerimiz bir nebze daha aşağı inecektir. izsu faturamız genellikle her ayın 8-12 günleri  arası toptan ödenmekte olup,komsularimizin su borçlarını mutlaka zamanında ödemeleri gerekmektedir. Sayaç okuma zamanı hala bir önceki su borcu ödenmemiş olan üyemizin su hizmetinin malesef durdurulmak zorunda kalınacağının not edilmesini rica eder , sağlıklı günler dileriz.  

En iyi dileklerimizle

Yönetim Kurulu

04 | Sitemizdeki Sahipli/Sahipsiz Evcil Hayvanlar Toplantısı

 

Değerli Komşularımız,

Komsularımızdan gelen sokak hayvanlarıyla ilgili şikayetleri çözebilmek için ilgili tüm komşularımızın katılımı ile 29.08.2021 tarihinde sosyal tesisimizde toplandık.

Bazı komşularımız, kendilerinin ve çocuklarının sitede rahat yürüyemekdiklerini, özellikle yanlarında köpekleri olduğunda,genellikle yönetim binası çevresinde bulunan sarı köpekler tarafından saldırıya uğradıklarını, aynı şekilde Olea tipi evlerin bulunduğu bölgedeki siyah köpeğin uzaktan havladığını ilettiler.

Ayrıca hemen hemen tüm köpeklerin arabalara ve motorsikletler havladığı ancak bunun major bir problem olmadığı konuşuldu.

​Çözüm önerilerine geçilmeden önce mevcut durum ve yetki konusunda bilgilendirme yapıldı.

   Daha önce Yönetimimiz tarafından yapılan açıklama ve bilgilendirmeye Web sayfamızdan, Bilgi Bankası -Sık Sorulan Sorular bölümünden ulaşabilirsiniz. https://www.dortmevsimkonaklari.com/sss

   5199 Sayılı Hayvan Hakları yasasında yazdığı şekilde, site yönetimlerinin kedi köpek gibi evcil hayvanları toplama, yer değiştirme veya bir alana kapatma yetkileri bulunmamaktadır.

   Belediyeler sahipsiz hayvanları toplar, kısırlaştırıp aşılarını tamamladıktan sonra mevcut alana geri bırakırlar.

   Sitemiz orman içerisinde bulunduğundan, mevcut köpeklerin hepsinin sahiplendirilerek veya göndererek ortadan kaldırsak bile çok kısa zamanda aynı bölgeye farklı köpekler gelecektir. Bundan 1 yıl önce sitemize 10 adet yavru köpek bırakılmış. Bu köpekler sitemizdeki gönüllüler tarafından aşıları tamamlanarak sahiplendirilmiş ve köpek nüfusunun artmasının önüne geçilmiştir.

   Sadece Çeşme çevresine her yıl 350 köpek bırakılmaktadır.

   Yine aynı gönüllü grubu sokak hayvanlarının aşılarını tamamlamakta ve kısırlaştırma işlemlerinde belediye ile birlikte çalışmaktadır. Böylece sokak hayvanı nüfusunun kontol altında tutulması hedeflenmektedir.

   Köpeklerin ortadan kaldırılması durumunda sokaklarımızda yaban domuzlarının gezeceği, geçmiş tecrubesi olan komsularımız tarafından paylaşılmıştır.

Çözüm Önerileri;

   Site yönetimimiz tarafında özelliklekle sahipli köpeklerin ve sahiplerinin birbirleri ile tanışabilecekleri bir alan oluşturulacak. Bu alanda köpekler birbirleriyle özgürce oynayabilecek ve birbirlerinin kokularını tanıyabileceklerdir.

   Tanımadığımız, saldırgan olduğunu düşündüğümüz köpekler ile sitemizdeki gönüllülerimizin yardımı ile tanışma sağlayabilir. köpekler tanıdıkları insanlara ve hayvanlara saldırmazlar.

   Site etrafındaki çitlerde meydana gelen aralılardan, yabancı köpek, tilki gibi hayvanlar girebilmektedir. Bu çitler site yönetimi tarafından onarılacaktır. Üst tarafta bulunan çiftlik sahibi kapının kapalı tutulması konusunda uyarılmıştır. Yinede site çevresinde, yol olduğu için kanunen kapatılamaz kapılar olduğundan ve bu kapıların bazen açık bırakılmasından dolayı %100 koruma sağlanamayacaktır.

   Bahçesinde köpek besleyen komşularımızın, köpeklerin kaçmaması için kendi önlemlerini almaları gerekmektedir. Ayrıca bazı sahipli köpeklere yeteri ilgi gösterilmediğinden veya hareketsiz kalacak şekilde bağlandığından devamlı havlamaktadır. Hayvan beslemek sorumluluk ister, bu konuda gerekli özenin gösterilmesi gerekmektedir.

   Yine bazı komsularımızın, köpeklerinin site çevresindeki curuflar üzerine tuvalet yapmasına ve curufları kazmasına izin verdiği tespit edilmiştir, aynı şekilde  gerekli özenin gösterilmesi gerekmektedir.

   Hersey rağmen saldırganlık sergileyen köpekleri komşularımız bireysel olarak belediyeye şikayet edebilirler.

03 | Elektrik Kesintileri Hakkında

 

Değerli Komşularımız,

Gediz elektriğin planlı kesintileri hakkında bilgiye https://www.gdzelektrik.com.tr/ den ulaşabilirsiniz. Ayrıca bölgemize gelen yoğun göç ve neticesindeki tüketim artışı nedeniyle plansız kesintiler de artmıştır. Sitemizin alt yapısı merkezi bir Jeneratör koyulmasına izin vermemektedir. Bu nedenle bazı komşularımız kendi Jenerator ve Solar sistemlerini kurmuşlar ve kullanmaktadırlar.

Daha düşük maliyetli olarak, bilgisayarlarınıza ve modemlerinize kesintisiz güç kaynağı (UPS) takarak internetinizin bu kesintilerden etkilenmesinin önüne geçebilirsiniz. Telekom'un aküleri yaklaşık olarak 1 saat dayanmaktadır bu nedenle daha uzun kesintilerde Telekom ADSL üzerinden aldığımız internette kesilmektedir.

Ayrıntılı resimler için Instagram sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

02 | Sahipli Köpek Şikayetleri

Son günlerde sahipli köpeklerimizin akşamları tasmasız ve kontrolsüz bir şekilde sokağa salındığı ve diğer insanlara karşı başıboş  saldırganlık gösterdiği  yönünde şikayetler almaktayız, hepimizin ortak huzuru için web sitemizde yayınlanmış olan genel kurallarımızın tekrar okunarak ortak kurallarımıza duyarlılık gösterilmesini rica ederiz.

Site Yaşam Klavuzu

01 | Arıtma Sistemi Arızası Hakkında

 

WC/ Klozetlere asla hijyenik madde,kağıt havlu ve peçete,özellikle ıslak mendil atılmamalıdır. Bu maddeler arıtma tesisimizdeki pompalarımızın durmasına ve bozulmasına neden olmaktadır. Gerekli önlemlerin alınmasını, yanımızda çalışan yardımcılarımızın bu konuda uyarılmasını rica ederiz.

Adres

Çamlı Mh. Dört Mevsim Konakları

Güzelbahçe

İzmir

dortmevsimmap.jpg
bottom of page